Terug naar alle zorgverleners

Meer over: Josine Veldman

Mijn naam is Josine Veldman en ik ben één van de mede-oprichters van het MS Netwerk Alkmaar. Binnen onze praktijk zie ik veel mensen met MS. Vaak is de diagnose ingrijpend en ook de klachten die daaruit kunnen volgen hebben vaak een forse impact. Ik voel me daardoor extra gemotiveerd om degene die zich bij ons in de praktijk meldt zo goed mogelijk te begeleiden. Hiervoor heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van neurologie en specifiek MS en hou ik mijn kennis graag up to date. Dit gebeurt zeker ook door alles wat ik hoor via de mensen met MS zelf! Daarnaast is het handig dat we binnen het MS netwerk korte lijntjes met elkaar hebben.

Afhankelijk van de hulpvraag bepalen we samen hoe het fysiotherapie traject eruit gaat zien. Soms zie ik mensen individueel (bijvoorbeeld in de behandelkamer of oefenzaal) of trainen ze bij ons in de grote oefenzaal in groepsverband (MS oefengroep; die ik samen met een collega begeleid). Ook kun je bij ons terecht als vervolg na een revalidatietraject in het ziekenhuis of Heliomare. Als iemand niet naar de praktijk kan komen, dan kom ik ook aan huis langs. Al met al heel divers dus.

Locatie: Josine Veldman

Over MS Netwerk Alkmaar

De missie van het MS Netwerk regio Alkmaar is om de kwaliteit van behandeling van mensen met MS te optimaliseren. In 2016 kwam de vraag vanuit de MS verpleegkundigen Chantal van Vliet en Susan Veldman van het NoordWest ziekenhuis in Alkmaar naar een netwerk waar verschillende zorgleners met affiniteit met MS aan konden deelnemen. Om via deze weg sneller contact te kunnen hebben met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en diëtisten in de buurt. Maar ook om binnen die beroepsgroepen makkelijker overleg te kunnen plegen bij vragen of problemen met MS-patiënten. In 2017 ging het netwerk officieel van start en sindsdien wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de korte lijntjes met het ziekenhuis en de zorgverleners onderling.

[ lees verder ]

Voor patiƫnten

bekijk therapeuten

Voor therapeuten

aanmelden als therapeut